Ervaringen van anderen

Ik maak graag het verschil in de begeleiding van leerlingen en jong volwassenen. Het is mooi als naast de vooruitgang die de leerling boekt, er positieve feed back gegeven wordt en er dank en waardering wordt uitgesproken.

Hetzij door de leerlingen zelf, hetzij door een van hun ouders. Het geeft een gevoel van trots en het bezorgt mij extra energie om anderen ook te helpen.

Begeleiding van de heer Paulides betekent begripvolle begeleiding met de juiste mix van stimuleren, luisteren, schetsen wat de opties zijn. Op het niveau van de leerling meedenken, met humor en rust, laten zien dat het soms ook tegen mag vallen en dat dat er bij hoort, dat leren accepteren en weer verder gaan. De lat ligt nooit te hoog, samen kijken wat binnen het haalbare ligt. En wat vandaag niet lukt lukt morgen misschien wel. L voelde zich op het juiste moment gehoord en begrepen en dat stukje vertrouwen gaf haar ook het zetje dat ze nodig had om haar eigen vertrouwen en kracht aan te spreken en te hervinden.

René is de eerste persoon geweest waar ik mij voldoende op m’n gemak voelde om open te praten over mijn faalangst en andere zorgen. Tijdens mijn middelbare school periode was ik op zoek naar een veilige plek, en die heb ik gevonden in de gesprekken met René. Hij schept een sfeer van vertrouwen. René heeft mij handvatten aangereikt waar ik nu, bijna 10 jaar later, nog steeds gebruik van maak. Sterker nog, René en ik hebben nu nog fijn contact en hij stelt altijd de juiste vragen om me aan het denken te zetten. De begeleiding heeft mij dus niet alleen geholpen tijdens de laatste jaren van de middelbare school, het is de start geweest van een proces waar ik nog altijd van leer. Daar ben ik erg dankbaar voor.

René begeleidt vanuit gevoel, met kennis van zaken. Persoonlijk, op maat en effectief. Ik ben er van overtuigd dat zonder zijn begeleiding mijn dochter haar diploma niet had gehaald op de succesvolle manier waarop ze hem nu wel gehaald heeft. Complimenten!

De begeleiding van René heeft mij onwijs geholpen tijdens mijn middelbare schooltijd toen ik erg veel last had van faalangst. Het mooie aan de begeleiding van René is dat ik hem altijd om hulp mocht en kon vragen en ik vandaag de dag nog steeds het gevoel heb dat hij mij zou helpen. De handvatten die René mij inmiddels 5/6 jaar geleden heeft gegeven, gebruik ik nog steeds. Kortom René zijn begeleiding was super!

Ik heb René altijd als rots in de branding gezien. Hij luistert heel goed en ik voelde me altijd volledig geaccepteerd, hoe ‘gek’ ik me ook gedroeg als 16 jarige. Hij heeft me waardevolle tips gegeven, niet alleen omtrent hoe ik met mijn faalangst om moet gaan, ook voor andere dingen in het leven. Nu ik van de middelbare af ben, op mijn vervolgopleiding zit en mijn eerste tentamen ‘overleefd’ heb, moet ik toch soms nog aan René denken en van zijn tips gebruik maken. En het werpt zijn vruchten nog steeds af! Ik kan René aanraden als je je faalangst wil minderen!

Ik heb de begeleiding van René altijd als zeer prettig ervaren. Hij heeft een warme en vriendelijke benadering en uitstraling waardoor ik me snel op mij gemak voelde en beter over dingen kon praten. Hij is betrokken, oprecht, positief en stelt exact de goede vragen, maar luister ook goed. Je merkt dat René echt een passie heeft voor coachen wat resulteert in onder andere het stimuleren van motivatie.

Meer informatie

Enthousiast of benieuwd na het lezen van deze reacties en wil je meer informatie? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.