• HighFive Coaching – René Paulides

Over mijn coaching

Inspiratie

Niet alleen als coach, maar ook als mens heb ik mij laten inspireren en laat ik mij nog steeds inspireren. Bij voorbeeld door mijn vroegere basketbalcoach Bert Samson, die ons in woord en gebaar leerde om anders naar teamsport te kijken, waardoor het ook echt TEAMSPORT werd.

Maar eigenlijk het meest nog ben ik geïnspireerd door mijn leerlingen. Al die leerlingen die zich de afgelopen jaren kwetsbaar op durfden te stellen door te gaan praten en zo ontzettend hun best deden om aan zichzelf te werken. Mooi om naar verloop van tijd hun enthousiasme, vertrouwen en blijdschap te zien als er dingen wel lukten! Ik heb al heel wat “high fives” mogen geven. Elk succesje, hoe klein het ook lijkt te zijn, is er eentje!! En is het waard om gevierd te worden!

Elk succesje, hoe klein het ook lijkt te zijn, is er eentje!!

RET-methode

In mijn begeleiding maak ik als basis gebruik van de RET-methode. RET staat voor Rational Emotive Therapy. De RET-methode is onderdeel van de cognitieve gedragstherapie waarin de relatie tussen denken en emoties centraal staat. Het doel van de methode is mensen beter om te leren gaan met angst of stress. Je gedachten maken je gevoel!!

Ik ben ervan overtuigd dat je veel meer invloed kan uitoefenen hoe je je voelt, dan je in eerste instantie denkt. Natuurlijk, sommige dingen overkomen je, maar hoe je er mee omgaat, hoe je je gedachten erover formuleert, dat overkomt je niet. Je hebt een keuze hoe je over een situatie denkt!

Het feit dat je een keuze hebt, wil al zeggen dat er alternatieven zijn. Alleen dat idee al, dat je zelf grip op je gedachten kan hebben, geeft al lucht. Je hebt zelf het stuur in handen!!

Positiviteit

Bovendien, als het niet zo lekker gaat, zijn we vaak geneigd om weg te zakken in het negatieve en de positieve zaken niet meer te zien. En juist de positieve ervaringen vormen de houvast en geven ons de energie.

Meer informatie

Wil je meer informatie over coaching? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.